Comics

Comics është një term i përdorur në Shtetet e Bashkuara për t’iu referuar komikeve. Ajo vjen nga një fjalë që do të thotë “komike” në anglisht, sepse komiket e para të botuara në Shtetet e Bashkuara ishin qesharake. Sidoqoftë, në botën frëngjisht-folëse, kuptimi është i kufizuar në përkufizimin e veçantë të komikeve amerikane.
Imazhet komike janë fije të shkurtra humoristike të disa katrorëve, të shtrirë gjerësisht mbi fije gjatë javës (fije ditore), faqe të plota në fundjavë (vargjet e së dielës) dhe shpesh tregojnë një histori të shkurtër qesharake, ose ndonjëherë për argëtim, në formën e Sapunit Opera. U shfaq në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë, strips komike u botuan në gazeta.

Librat komikë janë gazeta me disa faqe që përshkruajnë një histori të zhvilluar, të botuar në pjesë në epokën e zakonshme, që daton në vitet 1930. Nëse përfaqësohen të gjitha kategoritë, më të njohurat përfshijnë superheronjtë, të botuar nga DC Comics dhe Marvel Comics, të botuara nga DC Comics dhe Marvel Comics. janë pjesë e historive humoristike. Me lindjen e komikeve underground në vitet 1960, të ndjekura nga komike të tjera, ky format u lejon gjithashtu komedianëve amerikanë të shprehin pikëpamjet e tyre në të gjithë diversitetin e tyre.

Ndërsa tregimet humoristike përpiqeshin të fitonin njohjen si vetë art në Shtetet e Bashkuara, termi “roman grafik”, i shfaqur në vitet 1970, u bë i njohur në vitet 1990. libra dhe botuar nga botues të tjerë, përdoret menjëherë dhe sot përshkruan kryesisht formatin, diskun, krijimin origjinal ose përmbledhjen e tabelave të para të botuara në librat komik. Një roman grafik ndonjëherë kundërshtohet si i rremë. Një koleksion i librave komik quhet print ose antologji. Forma të tjera të botimit, të tilla si fanzina, printime të vogla ose webcomics, janë gjithashtu me burim nga Shtetet e Bashkuara.